Jonathan Edwards College

Yale University : New Haven, CT

Read More

Yale University : New Haven, CT

The oldest of Yale’s residential colleges, Jonathan Edwards was named after one of early America’s most original thinkers. His writing was instrumental in guiding our design efforts. The scope of this project involved the comprehensive renovation and restoration of the College. Interior spaces included 78 undergraduate residential suites and faculty apartments, the Master’s house, plus seminar and common rooms, the dining hall, servery, and kitchen. New stairs and elevators knit together into one accessible whole what was formerly an assemblage of attached but misaligned structures. A new central stair links the front door of the College to the basement, now cleared and re-organized for enlarged social and recreational spaces. A new tunnel, which we added beneath the College courtyard to create a continuous loop of circulation, also serves as an art gallery. A letterpress print shop and new 60 –seat theater were also located in reconfigured basement space.

Awards

The BSA Higher Education Design Award for Design Excellence

Design Award, Preservation Category
American Institute of Architects/Connecticut

<

>

/