Thumbnail coliseum 2013 02 18 aerial 1 update Masthead coliseum Vignette 7

Veterans Memorial Coliseum Site Redevelopment

Client
Live Work Learn Play, Inc.
Location
New Haven, CT
Size
1.15 Million SF
Tags
Commercial Development

The vision for this master-planned, mixed-use destination lies at the crossroads of bold intelligence and trailblazing ambition. The development is designed to be home to New Haven’s new urban square, a place for the people of New Haven to gather, connect, and socialize. It will be highly programmed with an extensive year-round community events schedule. The design of the square with appropriate infrastructure, from the stage, movie screen, and water feature, will promote activity and usage by residents and community groups.

The development will host health and recreation initiatives, such as yoga or boot camp in the square, that will be open and accessible to the community. These preventative health initiatives, coupled with healthy food offerings, will contribute to the overall health of New Haven. The site, where possible, will be developed using the principles of environmental sustainability. In addition to its positioning as a transit-oriented development, green building standards, bicycle-friendly design, and environmental engineering will be integrated into the project.